Vad händer hos oss...!!!

Alla inlägg under april 2010

Av Anna - 12 april 2010 19:29

I helgen va vi en runda och tittade på vår tomt och jag passade på att ta lite kort. Kan ju va lite kul att ha bilder på den innan allt sätter igång.


Så här kommer ett av korten....ser inte så mycket ut för världen men jag tror det kommer bli kanonbra när det är klart.



  


NU ÄR DET SNART DAGS....!!!!

Det va skyltar uppsatta så de som ska jobba hittar dit.

Och på onsdag ska vi på byggmöte hos kommunen. Sen drar det igång...


Annars så har vi mest pysslat här hemma.


Wille har nu fått en hemsk rethosta och inatt har vi inte sovit så mycket han och jag. Det enda som funkade va att sitta i soffan så han fick sitta upp och sova. Blir inte så mycket sömn när han hostar så jag trodde han skulle hosta sönder revbenen stackarn. Men enligt läkaren så får dom ofta rethosta i slutet av en förkylning så vi hoppas att det snart går över.


Vi skulle egentligen gått på byamammaträff på förmiddagen men vi skippade det, Wille låg och sov så gott och jag hade hoppats att jag kunde fått sova en stund jag också men det va lögn att slappna av.


Vid 12 bar det in till stan en sväng för att käka lite lunch med några jobbarkompisar. Så kul att träffa dom, det va verkligen länge sedan nu.

Efter maten skulle jag bara springa in på HM och se om dom fått in några fina sommarjackor som till Wille och sen hem så han skulle få lite mat. Sen va ju tanken att han skulle sova en stund och att jag skulle få vila lite.

Men han somnade så gott i vagen så det blev att gå i lite fler affärer.....riktigt mysigt. Tur att Jessica och Judit va med och höll oss sällskap :)

Så jag har inte sovit någonting extra idag så jag är så trött nu att ögonen går i kors.


Vi får väl se hur länge jag orkar hålla mig vaken och sen får vi hålla tummarna att Wille sover hela natten. Nu tror jag inte det kommer bli så för han hostar fortfarande jättemycket.


Vad har ni hittat på i helgen och denna underbara måndag....??




Av Anna - 9 april 2010 14:21

Det är så skönt....visst är han snorig och hostig men i övrigt så är det full rulle hela tiden.

Tror nog att det kan vara lite mer tänder på gång för han biter och gnager på allt han kan komma åt.


Idag ville inte Stina följa med ut och gå på förmiddagen så vi gick själva jag, Wille och Doris. Det är verkligen nyttigt för henne att få springa ute lös själv, inte ha Stina som stöd.

Hon blir helt klart mycket mer uppmärksam på mig och håller verkligen koll på var jag är hela tiden.


Vi brukar ju öva lite när vi är ute och så även idag....

Körde lite inkallning, sitt o ligg. Och sen jobbar vi ju med att inte dra i kopplet och idag tror jag hon började fatta vad jag menar.

Vi har verkligen försökt med det mesta och är det något jag hatar så är det hundar som hänger i kopplet och bara flåsar.

En sådan hund vill jag INTE ha....inte så kul då att just Doris är en sån hund :(

O jag har varit lite knäckt över att jag inte lyckats få henne att sluta med denna dumhet. Men skam den som ger sig....

Det som verkar funka är att ge henne två snabba obehagliga ryck i kopplet och morra lite med dov röst och ge massa beröm så fort hon saktar in o kopplet blir slakt och hon söker kontakt med mig.

Det är nog många här i byn som undrar vad jag håller på med när vi är ute och går och jag stannar typ varannan meter... :)


Nu går det ju oftast mycket bättre när vi är ute själva och Stina inte är med.

För när jag morrar med dov röst till Doris så tror ju Stina att det är henne jag korrigerar och då kör hon hela sin repetoar av vad hon kan för att göra matte till lags.

När det gäller Doris så har vi jobbat ganska mycket med att hon ska "be om lov" innan hon gör något. Jag väntar helt enkelt ut henne och när hon genom att titta på mig "ber om lov" ger jag henne ett varsågod kommando.

Det har vi nytta av nu när vi övar på att inte dra i koppel.


Har ni några andra tips på hur man kan göra...??


Vid lunch idag så ringde min mobil och det va ett privat nr och jag tänkte att jaha nu är det väl nån jäkla försäljare som ringer.

Men det va det inte utan min kära kusin Fredrik som va här i stan och jobbade och frågade om han fick komma förbi en sväng.

Så det blev lite kaffe och bullar och mycket prat om husbygget och deras renovering av sin villa i Husqvarna. 

Sen har Fredrik också blivit pappa till en liten tjej som heter Tuva som snart är 5 månader.


Vi måste åka förbi och hälsa på nästa gång vi är i Jönköping....om inte annat så är det ju snart Eskilssons fest så då får vi ju sen den lilla hönan.


Lite roligt att min pappa och hans tre bröder har fått barnbarn under -09, kommer nog bli full rulle framöver på släktträffarna :D.


Just nu ligger Wille o sover så gott och jag tänkte gå in och kika på lite goda smala rätter på matklubben´s hemsida. Behöver få lite tips och ideér inför helgen.


Vad har ni hittat på idag??


Kram

Av Anna - 8 april 2010 19:40

I morse åkte vi till Maria och Sol för en härlig promenad i skogen....så kul och gå någon annan stans en här i sin hemma skog.

Man blir ganska fort rätt trött på rundorna som funkar att gå med vagn...


Hundarna va som tokiga och tyckte nog det va lika kul som jag...särskilt kul tyckte Doris det va att springa på en stubbåker...


Även idag kom Andreas hem på lite lunch så idag blev det pytt i panna och ägg.


Eftermiddagen gick åt till att städa av lite här hemma....det är inte klokt så skitigt det blir.

Sen passade jag på att sova en liten stund när Wille gjorde det....så skönt det va. Helt otroligt att en halvtimme kan göra så mycket...


När Andreas kom hem från jobbet blev det en promenad runt byn...man får passa på nu tills dom släpper djuren. För in i en kohage det går jag inte med hundar o barnvagn.


Nu är det hög tid att fixa till Wille inför natten....tar ju som sagt en stund med all grejjer som måste fixas.

Men så pigg o glad som han är just nu så tror jag inte han är i säng än på en stund :)


Vad har ni hittat på idag då...??


Av Anna - 7 april 2010 18:25

Ja det har vi verkligen haft idag....


Började med en skön promenad med Wille och hundarna och när vi va tillbaka passade jag på att gott mig i solen och frisera tassarna på båda hundarna. Så nu hoppas vi att dom inte drar in lika mycket grus.

Wille vaknade lagom till sista tassen så det va verkligen väl tajmat...


Fixade lite lunch till mig och Andreas och idag blev det fläskotlett med ris och sås o lite smarrig sallad.


Nu i eftermiddag har Wille och jag varit i Apladalen med Stina och Vidar och massa andra mammor.

Så härligt och skönt för Wille att få se lite folk och för mamma förstås.

Han har nu varit feberfri i två dagar och jag tänkte att det kan nog inte va någon fara att åka dit.

Egentligen så brukar vi ju träffas och käka lunch ett gäng mammor på onsdagarna men ville inte riskera att jag skulle smitta ner någon.

Nu fick jag träffa några av dom ändå för dom kom förbi apladalen och lekte lite också.


Här kommer ett litet collage från eftermiddagen..

  

Av Anna - 6 april 2010 13:43

Idag va tanken att jag o Wille skulle följt med Jessica o Judit till Jönköping och gå på stan och mysa lite.

Men eftersom Wille inte varit eller är riktigt kry så får vi ta det en annan gång.


Idag har han nästan ingen feber alls och har legat och pendlat mellan 37-38 grader. Vilket i sig inte är någon feber men hans normaltemp är ca 37.


Tog det säkra före det osäkra och ringde till vårdcentralen för att dubbelkolla om det va ok att han hade feber trots att han käkat penisilin sen i fredags.

Fick prata med vår husläkare och han va super trevlig och förklarade att troligen så har han fått något virus. Det är visst jättemånga barn som är drabbade här i Värnamo. Det va visst Rs virus och nån annan variant och är det ett virus så tar inte medicinen på det. Så antagligen är det väl ett virus han har fått...


Det va så skönt att få prata och få chansen att fråga lite... Fick i alla fall följande svar på några av mina frågor.


Att man ger helst inte hostdämpande medicin för det ökar risken för tex. lunginflamation. Mycket bättre att barnen hostar och får upp slemmet.


Gå mer på allmän tillståndet än vad febertermometern visar. Är dom pigga och glada och leker behöver man oftast inte va orolig. Är dom däremot slöa och blir blå om läpparna så ska man söka vård omgående.


Inte ge alvedon om inte febern är mycket hög...typ över 39 gr.


Annars så har vi inte fått så mycket gjort idag...har ju igentligen hur mycket som helst att göra men jag får liksom inte tummen ur idag. Kanske hjälper med en kopp kaffe..??

När det va dags för Wille att sova så blev den sedvanliga promenaden med hundarna.... Passade på och träna lite med dom på ett gärde här i närheten som dom inte spridit någon skit på än. Gick ganska hyffsat, blev mest kontaktövningar och lite sitt och ligg.


Sen fastnade vi nästan en timme hos Jenny o Magnus som hade semester och höll på att fixa i trädgården. När vi väl kom hem igen va det dags för lite käk både för mig och Wille.

Funkar fortfarande inte med någon riktig mat utan det blir välling, lös gröt och ev nån fruktpuré. Allt med bitar i klöks han av....


En grej som inte va så kul idag va att jag ställde mig på vågen och det va ingen rolig syn.

Så nu har jag bestämt mig att 6 kg ska bort och jag tänkte göra som min vän Jessica som lägger ut deras resultat på sin blogg. Blir ju lite mer allvar då.


Så nu kära vänner får ni allt se till att jag sköter mig och varje tisdag SKA jag lägga ut hur det gått. Om jag inte lagt ut det så måste ni peppa mig.


Vi gör ett försök så får vi hoppas att jag klarar det...


Nehej nu får jag ta och sätta på kaffet så jag kan få lite gjort....


Skriv gärna en kommentar och berätta vad ni hittat på idag...?? Alltid lika kul att läsa...


Kram kram





Av Anna - 6 april 2010 13:27

Igår va det första gången för mig och andra för Doris att gå på hundkurs på Attila i Skillingaryd.

Och jag måste säga att jag va grymt imponerad av vår lilla virrpanna...:)

Hon skötte sig så bra, nu kan man ju inte kräva för mycket av henne men det vi tränade på gick kanon.

Det va bla. att sitta vid grinden och stanna tills jag gått igenom och sen gå på mitt kommando. Funkade klockrent... Söka ögonkontakt med mig när vi gick runt på planen...gick så där, finns ju ganska mycket att lukta på och matte blir ju helt yr i huvudet av att springa runt och fjolla sig med blicken mot marken. Men vi fick till några riktigt fina partier så det är vi jättenöjda med. Testade att lära henne ligg, vilket vi aldrig testat innan och det fattade hon efter några gånger. 


Vi är en riktigt stor grupp så vi delades in i två grupper och det tyckte jag va kanon....det är nämligen med ett x antal större modeller av brukshundar typ rottweiler, doberman, schäfer o liknande där några av dom är riktiga rötägg. Nu tog Tobbe gruppen med alla dessa hundar och Britt och en annan ledare tog oss andra och vi blev en jättebra grupp men bara glada och possitiva hundar utan massa stirr och skällande.

Hoppas dom gör lika dant nästa gång...skulle någon av dessa hundilskna hundar komma lösa och få tag på någon av våra mindre raser så är ju det bara en mumsbit för en sån hund.


Nu laddar vi till nästa gång som är om två veckor....hoppas det kommer gå lika bra då...  

Av Anna - 5 april 2010 11:33

Ja Påskafton va nog bara en mellandag när det gällde febern för igår hade han 39,3 igen så det har varit full ranson på alvedon.


Idag på morgonen hade han bara 37,6 som morgontemp men den brukar ligga på 37,0 när han är frisk så han får gå på alvedonkur hela dagen idag med.

Hostar fortfarande som en tok men det verkar ju som det släpper och han får upp massa slem. Syns i blöjan om inte annat.


Har planterat lite blommor och varit ute och gått en skön runda med hundarna utan barnvagn. Det är rena lyxen :)

Andreas håller på och tvättar trätrallen så den är fin till visningen och vi inser nu att det är hög tid att börja fixa inför den. Kommer väl antagligen va visning någon gång i maj. Och tiden den bara springer ju iväg så det är bara att börja.


I kväll är det dags för mig och Doris att åka på hundkurs...ska bli såååå kul!! Hoppas hon sköter sig den lilla bushönan.


Vad har ni hittat på en dag som denna...??

Av Anna - 3 april 2010 21:02

Natten mellan torsdag och fredag fick jag och Wille tillbringa ute på verandan och i uterummet med fönsterna öppna.

Ni kanske kan gissa vad som hänt.....jo han har varit lite snorig och började bli förkyld och då kommer ju kruppanfallen som ett brev på posten. 

Som tur är så har vi ju luftrörsvidgande medicin som vi kan ge honom.


Natten gick utan så mycket sömn, tror vi kanske sov några timmar fram på småtimmarna...har inte riktigt koll.


Som tur va så tog Andreas hand om honom en stund på morgonen så jag fick en timmes skön sömn i en varm och go säng.


Under hela fredagen hade han 39gr feber och en hemsk hosta som verkligen va skällande ( typisk krupp hosta) och på em tyckte jag inte det blivit något bättre så då ringde vi till jourcentralen och dit fick vi komma på kontroll.


Läkaren tyckte han lät lite slemmig i lungorna så det blev kortison + inhalering 2 ggr och 10 dagars kåvepenin....suck!!!

Tur vi åkte dit.....läkaren sa att kortisonet börjar verka efter ca 4 timmar och det va lagom till läggdags så han skojade och sa att i natt får ni sova gott både Wille och mamma....så rätt han fick :)


När vi va inlagda på Ryhov för RS viruset så sa läkaren att det är jättevanligt att barn som haft RS har lite problem med luftvägarna när dom blir förkylda upp till ett år eller två och att det är mycket troligt att man får åka in och bli inhalerad.


Skönt att bli förvarnad att det kan bli så här, därför tvekade vi inte att ringa in och be dom kolla hur det va med honom. Och det märks att dom verkligen tar hostan/andningen på allvar när man haft RS så det är nog verkligen inget att leka med.

För penicilin är ju inget dom brukar skriva ut i första taget nu för tiden....


Idag har han varit mycket bättre och har ingen feber alls....hostar fortfarande men inte samma skällande hosta som tidigare. Nu hör man att han får upp massa slem....och det är ju bra.


Problemet är att han inte vill äta någon som helst fast föda när han är så tjock i halsen...han ulkar och klöks så fort han får in det i munnen.

Tur att han får i sig massor med vatten och välling....


Annars så har vi varit en runda på stan och handlat lite material till en grind till trappan. Sen hade vi ju ett recept som vi va tvungna att hämta ut till Wille.


Ikväll har vi varit hos Willes farmor och ätit påskmiddag....super gott!! Och jag tror Wille hade värsta tokspelet, helt tossig och så go och glad. Tror att det börjar släppa på honom nu...


Nu är det tv-soffan som hägrar med en stor skål med påskgodis...!!!

Vad har ni hittat på i påsk....??


Glad Påsk alla goa vänner...!!!!


  


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards