Vad händer hos oss...!!!

Alla inlägg under april 2010

Av Anna - 23 april 2010 07:58

Igår va vi hemma hela dagen....fick en hel del gjort men va ganska rastlös och tyckte livet va ganska tråkigt....!! Tror jag hade kunnat äta upp hela kylskåpet och allt i skafferiet och det får jag ju inte med tanke på att jag försöker tappa några kilo.

Va ganska ståndaktig i alla fall.... ;)


Tur att dagen slutade bra med HV vinst....men vilken finalserie....helt sjukt. Man kan ju få gråa hår för mindre.


Idag har vi inget inplanerat heller....men Andreas slutar vid lunch så det blir till att hitta på något gott till middag.


Verkar som alla aktiviteter händer i stimm i vårt liv....ena veckan nästan ingenting inbokat sen veckan efter så händer allt. Skulle ju va skönt om det kunde bli lite lagom hela tiden istället.

Men jag kan ju bar skylla på mig själv för det är ju jag som planerar....:)


Trevlig fredag på Er...!!!





Av Anna - 22 april 2010 07:34

Usch har ingen inspiration att skriva idag så det blir inget långt inlägg...


Igår blev det en runda in till stan för lite mammalunch på Arken.


Va så kul o träffa alla goa mammor o barn....va ett bra tag sedan vi va där senast.

Tycker så synd om Karin med familj som skulle varit på Cypern och haft det skönt men fått ställa in pga vulkanutbrottet på Island.


När Andreas kom hem så rensade vi här hemma för det är grovsops hämtning här idag. Skön och bli av med lite skit...


Vad hittade ni på en helt vanlig onsdag...?

Av Anna - 21 april 2010 07:49

Igår fick vi gå upp tidigt då jag hade klipptid i Jönköping redan kl.8:45 och skulle hinna lämna Wille och hundarna hos mamma o pappa i Taberg.


Så underbart att klippa sig och göra lite ljusa slingor.....har varit såååå grymt trött på min brist på frisyr så igår rök det av en hel del.

Tror nästan att hon klippte bort 5-8 cm i nacken och klippte upp det lite grann så nu kan man väl säga att jag har ganska kort page men har fortfarande längden kvar fram.

Blev i alla fall riktigt nöjd...verkar som det blir kortare och kortare för varje gång :)


Hade bestämt att Wille och jag skulle åka och hälsa på en gammal kompis Malin och hennes lille kille Anton (1år).

Så det va bara hem och hämta Wille och ge sig iväg igen.


Hon hade lagat lunch till oss och det bjöds på kokt potatis och lax super gott. Anton låg och sov så gott när vi kom men Malin väckte honom efter en stund.


Wille och Anton busade runt med alla leksaker och Malin och jag hade mycket att prata om.


Super trevligt va det och vi måste absolut träffas snart igen. Tyvärr så hade mitt batteri i telefonen laddat ur helt så inte ett kort kunde jag ta. Nu tog Malin lite kort så jag hoppas hon kan skicka över lite bilder från dagen.


Vid strax efter tre åkte vi hem till  mamma o pappa igen för att hämta hundarna, passade på att ge Wille lite mellanmål innan vi åkte hemmåt igen.


Vi va hemma lagom till Andreas kom från jobbet. Perfekt tajming tycker jag.


Dom har börjat schakta på tomten så vi åkte dit en runda för att se hur det går...


Vad har ni hittat på?

Av Anna - 21 april 2010 07:44

Vägde mig gjorde jag igår som jag skulle men fanns ingen tid att göra ett inlägg här innan det bar iväg till Jönköping.


-0,5 denna veckan


Har varit mycket duktigare den här veckan med både mat och motion så det känns bra att det blev ett minus även denna veckan.



Av Anna - 19 april 2010 08:10

Oj oj den här helgen har det varit full rulle. Så nu ska jag försöka sammanfatta vad som hänt här.


Vi börjar med i fredags.

På förmiddagen tittade Jessica o Judit förbi lite snabbt för att hämta lite kläder som Judit ska låna av Wille. Dom hade varit uppe med tuppen och hade redan hunnit va och handla, beställa tapeter och klockan va inte tio ens.


Vid lunch åkte jag och Wille in till Tesan och Lisen. Det va säkert innan jul som vi träffades så det va verkligen kul att träffas. Tesan lagade en jättegod fiskrätt som va barnvänlig så Wille åt glatt en liten potion. Jag blev så glad att han ville äta så jag tänkte då gör vi lite till till honom men då va det tvärnit.

Här kommer lite bilder från buset i köket runt diskmaskinen....tänk att det kan va så kul...:)

  


Sen blev det lite fika och barnen fick busa lite....eftersom vi skulle åka till Taberg för att fira mamma på kvällen hade jag ett ärende till Blomsterlandet så Tesan och Lisen följde med på en skön promenad dit.

Blev en super fin bukett i lila...


Vid fem åkte vi upp till Taberg för att fira mamma som fyllt år och vi firade även min syster då Wille va sjuk när hon hade kalas.

Det är verkligen full rulle nu för tiden när hela familjen är samlad...och snart är det ju en liten till på gång. Det är ju snart dags för Frida och Marcus att bli föräldrar. Är så spännande och se vad det blir för något...vi tror nog alla att det kommer bli en liten tjej. Men men det får ju tiden utvisa.


Här kommer en bild på Scott och Wille....inte dom gladaste barnen, Wille va helt sket slut och såååå trött. Strax efter detta kortet är taget så slocknade han.

  


Vi stannade över i Taberg så på lördag morgon åkte mamma och jag till torget, va jättelängesedan jag va där, tyvärr så va det inte så många knallar och svin kallt. Får nog bli en runda till när det är lite varmare och skönare väder. Men ett halvt kilo färska räkor blev det.


Så vi tog en sväng till ICA Maxi på vägen hem och där hittade jag två superfina tunikor på REA, det gillar vi :)


När vi kom hem passade pappa och Andreas på att åka in en runda till Media Markt och Krauta.


Mamma och jag tog en runda med hundarna runt sjön och sen åt vi lite lunch innan vi tog bilen hem igen.


Vi kom hem lagom till matchen HV - Djurgården....gisses vilken match, sönt att HV vann även om det blev lite nervöst ett tag.

Nu håller vi tummarna att dom vinner ikväll också...


Igår hade vi stora rensardagen, det va förrådet i kvällaren som tömdes ganska regält.

Vi åkte även en runda till Mio möbler och Kvantum, vi måste köpa en ny matta till tv-rummet då det är en viss Doris som ätit lite på den vi har idag.

Vi har funderat lite om vi ska köpa en kort hårig ryamatta men jag vet inte om det är så smart när man har djur. Nu hittade vi en annan jättefin matta så vi får se hur vi gör.


Vid halv sex fyllde vi min bil med allt vi skulle skänka till Gnosjö Hjälper och begav mig till Lina för en efterlängtad ridtur.


När jag kom till Lina så gick Saga lös i trädgården och njöt av nytt spirande gräs som tittat fram. Inte många hästar man kan ha lös som en hund på detta sätt.


Och vilken underbart härlig tur det blev....vi red barbacka upp på Linnåsen och så härligt det va. Satt med ett fånigt leende hela turen tror jag.

Jag red Tinna då Saga är i piggaste laget för en ringrostig mamma som mig. Man kan verkligen inte tro att hon är 22 år den lilla damen.


Här kommer några underbara bilder på den fina utsikten från Linnåsen...

  


Tack Lina för en underbar ridtur på helt underbara hästar.....jag lovar att det inte dröjer länge till nästa gång.


Väl hemma igen så va det duschen och sen kröp jag ner i soffan med en go filt och konstaterade att det har varit en helt underbar helg trots att inte vädret varit det bästa.


Vad har ni hittat på hela helgen..??

Av Anna - 15 april 2010 20:46

Så härligt det är ute nu....man vill verkligen inte va inne.


Som vanligt så blev det en skön promenad med hundar och Wille på förmiddagen. Idag blev det rundan runt Hindsekind ca 5-6km lång och riktigt härlig. Så skönt när hundarna kan springa lösa och bli av med massa energi.


Pratade med en gammal kompis från Taberg och vi ska träffas när jag åker till Jönköping nästa vecka. Ska bli så kul och träffas.....det va nog flera år sedan vi sågs. Hon har också en liten kille som precis fyllt 1 år nu i dagarna...


Efter lunch kom Anna o Isabella ut och hälsade på en sväng...blev en skön fika i solen på baksidan....


    


Har passat på att tvätta lite och hängt det ute på tork för första gången i år....det började ju blåsa rätt mycket så det va perfekt torkeväder....


När Andreas kom hem från jobbet så tog vi en promenad runt Källholmen, knappt 2 km.

Så nu ligger hundarna och sover så gott så....


Vi sitter och tittar på HV som inte verkar få nån ordning på sitt spel....men men vi hoppas dom kan vända och vinna.


Nu verkar Wille vara tillbaka i matchen igen....han har ätit två stora laddningar med gröt en mosad banan med lite fruktpure samt en halv burk med mormors kallops + välling morgon & kväll. Nu håller vi tummarna att det håller i sig..... Är så trött på detta matvägrande som vi har haft de senaste veckorna.


Hur har dagen sett ut hos Er....??


Håll nu tummarna att HV vänder och vinner den här skit matchen...

Av Anna - 15 april 2010 08:06

I tisdags eftermiddag hade vi lite picknick vid Näsudden, tyvärr så blåste det ganska kallt så det va inte så skönt som vi hade hoppats på.


Missade ju att fota när vi satt och fikade men här kommer några bilder från träffen. Även två bilder från förmiddagspromenaden med hundarna och Plutten som gärna följer med på en runda...


  

Observera Sols tutte....så söt hon är :D


Igår va det dags för byggsammråd med kommunen så kl.10 träffades vi i kommunhuset.


Där gick man igenom ritningarna och allt som vi måste tänka på som byggherrar.

Så nu kan bygget äntligen dra igång...


Vi har fått en tidsplan också som vi hoppas kommer hålla, gör den det så ska huset vara slutbesikigat och klart v42.


Nu är man ju lite tvetydig när det gäller det här..man vill att tiden ska gå fort så vi kan flytta in i vårt nya fina hus, samtidigt vill jag ju inte att mammaledigheten ska gå för fort.

Så lite lagom är väl bäst...:)


Wille va hos farmor så jag passade på att försöka hitta lite födelsedagspresenter till min kära syster och mor.

Kan ju inte skriva här vad det blev men det är inte lätta att hitta nåt kul....


Har letat efter en sommarjacka till Wille och hittade en jättefin på HM.

Den va vändbar så vi fick två jackor i en, smart tycker jag.

 


På kvällen kom Kerstin och Linda på besök....jag bjöd på kycklingtortillas med lite sallad.

Alltid lika kul och träffas och det finns en hel del att prata om.


Nu gapar Wille och tycker att mamma är jättetråkig som står vid datorn så det är nog bäst att jag slutar...


Vad har ni gjort dom senaste dagarna... 

Av Anna - 13 april 2010 07:56

Jaha så va det då dags för veckans vikt rapport....


Anna  - 0,5

Hade väl inte väntat mig att det hänt så mycket för jag har fuskat lite hela veckan.

Så det blev en possitiv överraskning att det blev ett minustecken framför siffran idag...


Gott....men nu måste jag se till och sluta fuska och va lite hård mot mig själv....framför allt så måste konditionen bli bättre. 

Funderar på om jag även ska skriva upp hur mycket jag motionerat/tränat här på bloggen.?


Kanske inte så kul läsning för Er andra men jag tror det är bra för mig att redovisa på en offentlig plats.


I så fall kommer det bara bli en liten notis vid de vanliga inläggen och sen om jag ev sammanställer det till tisdagens rapport.


Ja vi får väl se hur det går....


Skriv gärna kommentarer med lite tips på träning eller mat, gärna enkla vardagliga grejjor som går fort.


Hoppas ni får en härlig dag....nu ska jag snart ge mig ut på en skön promenad med hundar och Wille.. 

Skapa flashcards