Vad händer hos oss...!!!

Direktlänk till inlägg 6 april 2010

Tisdag...

Av Anna - 6 april 2010 13:43

Idag va tanken att jag o Wille skulle följt med Jessica o Judit till Jönköping och gå på stan och mysa lite.

Men eftersom Wille inte varit eller är riktigt kry så får vi ta det en annan gång.


Idag har han nästan ingen feber alls och har legat och pendlat mellan 37-38 grader. Vilket i sig inte är någon feber men hans normaltemp är ca 37.


Tog det säkra före det osäkra och ringde till vårdcentralen för att dubbelkolla om det va ok att han hade feber trots att han käkat penisilin sen i fredags.

Fick prata med vår husläkare och han va super trevlig och förklarade att troligen så har han fått något virus. Det är visst jättemånga barn som är drabbade här i Värnamo. Det va visst Rs virus och nån annan variant och är det ett virus så tar inte medicinen på det. Så antagligen är det väl ett virus han har fått...


Det va så skönt att få prata och få chansen att fråga lite... Fick i alla fall följande svar på några av mina frågor.


Att man ger helst inte hostdämpande medicin för det ökar risken för tex. lunginflamation. Mycket bättre att barnen hostar och får upp slemmet.


Gå mer på allmän tillståndet än vad febertermometern visar. Är dom pigga och glada och leker behöver man oftast inte va orolig. Är dom däremot slöa och blir blå om läpparna så ska man söka vård omgående.


Inte ge alvedon om inte febern är mycket hög...typ över 39 gr.


Annars så har vi inte fått så mycket gjort idag...har ju igentligen hur mycket som helst att göra men jag får liksom inte tummen ur idag. Kanske hjälper med en kopp kaffe..??

När det va dags för Wille att sova så blev den sedvanliga promenaden med hundarna.... Passade på och träna lite med dom på ett gärde här i närheten som dom inte spridit någon skit på än. Gick ganska hyffsat, blev mest kontaktövningar och lite sitt och ligg.


Sen fastnade vi nästan en timme hos Jenny o Magnus som hade semester och höll på att fixa i trädgården. När vi väl kom hem igen va det dags för lite käk både för mig och Wille.

Funkar fortfarande inte med någon riktig mat utan det blir välling, lös gröt och ev nån fruktpuré. Allt med bitar i klöks han av....


En grej som inte va så kul idag va att jag ställde mig på vågen och det va ingen rolig syn.

Så nu har jag bestämt mig att 6 kg ska bort och jag tänkte göra som min vän Jessica som lägger ut deras resultat på sin blogg. Blir ju lite mer allvar då.


Så nu kära vänner får ni allt se till att jag sköter mig och varje tisdag SKA jag lägga ut hur det gått. Om jag inte lagt ut det så måste ni peppa mig.


Vi gör ett försök så får vi hoppas att jag klarar det...


Nehej nu får jag ta och sätta på kaffet så jag kan få lite gjort....


Skriv gärna en kommentar och berätta vad ni hittat på idag...?? Alltid lika kul att läsa...


Kram kram





 
 
Ingen bild

Stina

6 april 2010 19:08

Halloj,
missade dig när du spatserade förbi idag! Tack för att du var och lämnade vanten igår. Elräkningen hade du gärna fått behålla själv ;-)
Hilma skippade dagis idag. Vi åkte ut till mormor och morfar istället och gosade med de små lammen, de är helt ljuvliga nu och springer och skuttar ute ihagen. Nu har det varit städning på schemat så vi slipper det imorgon när det ska bli så fint väder, tänkte ta premiärfika i Apladalen. Vill ni följa med?

 
Jessica A

Jessica A

6 april 2010 19:36

Fick man några bra tips då! Att inte ge Alvedon om de inte har över 39 har jag aldrig hört talas om.... Judit har ju aldrig ens haft så hög feber än!

vägningen idag var inge kul heller - käkat lite för mycket i påsk tror jag...

Kram

http://sturegatan3.bloggplatsen.se

 
Bettan

Bettan

7 april 2010 08:14

Skönt att få prata med läkaren det är ju alltid lugnande att få prata med någon som vet.

Idag ska vi iväg till goda vänner för att umgås och där efter blir det en fika med syster :)

Kram!

http://haradso.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 6 mars 2012 19:47

Det är bara att inse att jag är nog ingen bloggare i alla fall...... :(   Har massor att skriva om egentligen men har ingen ork eller lust att skriva några inlägg.   Så jag tror att jag tackar för mig på obestämd framtid.....vem vet lusten oc...

Av Anna - 12 februari 2012 19:19


Igår va en riktigt skön dag....på fm så va det städning som stod på schemat. Så härligt det är med ett enplanshus i alla fall när det gäller städingen.   På em blev det en härlig promenad med hela familjen och det va sååå skönt att va ute och gå ...

Av Anna - 7 februari 2012 09:53

Ber om ursäkt över hur min nya header ser ut.....kan inte få till rätt storlek på bilden....!! Hjälp mig ni som kan!!!     Äntligen börjar jag känna mig bättre.....   Fick komma till vårdcentralen i fredags em och det blev penicilin som jag...

Av Anna - 3 februari 2012 08:11

Ja dom senaste två veckorna har mest handlat om sjukdommar....   Förra veckan va vi hemma mån - tors för Wille hade ögoninflamation....helgen tillbringade vi i Jönköping. Börjar bli dags att planera för kommande Eskilssonsträff som det är vår tur...

Av Anna - 22 januari 2012 14:48

Den här helgen skulle varit fullbokad men blev precis tvärt om....   Min kusin Jenny och hennes familj skulle kommit ner och hälsat på i går men där hemma har härjat förkylningar med hög feber och snorig näsa en hel vecka så vi bestämde att vi sk...

Ovido - Quiz & Flashcards