Vad händer hos oss...!!!

Alla inlägg under oktober 2009

Av Anna - 15 oktober 2009 14:35

Igår va jag och Wille på mammalunch i Arken och jag måste säga att det va jättemysigt.


Vi åkte in till Anna och Isabella och ställde bilen där för att promenera i det fina vädret. Blåste ju lite kallt men det finns ju inget dåligt väder utan bara dåliga kläder.

Och vi va väl utrustade....


När vi kom dit va det jättefint uppdukat med vikta servetter och allt....man la fram ett stort täcke med massor av leksaker för barnen.

Helt perfekt...!!!

Igår bjöds det på kasslergratäng med ris, smarrig sallad och kaffe och kaka och detta för 50:-. Värt var enda krona,  De brukar visst ha lite olika teman som man pratar lite om och igår snöade vi visst in lite på ammning och allt va det innebär.

Det här va helt klart nåt vi kommer göra igen....vi har redan bokat in nästa onsdag. De vill att man anmäler sitt intresse 2 dagar innan så dom kan planera maten. Men jag ringde samma morgon och det va inga problem.


Efter maten fick Anna och jag en skön promenad tillbaka till bilen.....några av mammorna skulle traska lite på stan men jag har ju mina kära små djur här hemma som varit hemma själva länge nog. Och Anna skulle få besök av sina föräldrar.


Detta kan jag starkt rekomendera...!!!!Glad


Av Anna - 13 oktober 2009 13:18

Oj oj så mycket folk det va där idag....men alltid lika trevligt.

Då den vanliga ledaren inte va där idag så va det några av dom andra mammorna som tog ton så vi kunde sjunga några sånger.... Gick jättebra...!!  Sen va det pysseldags, idag blev va det ramar som gällde. Det märktes att det fanns många barn med samma bokstäver i sina namn....

Det va inte så lätt att få ihop till Wille trots att det inte är så många bokstäver....men det gick till slut.

Det avslutades med lite fika som vanligt och vi mammor fick chansen att prata lite.


Usch när jag läste Linas blogg igår så rös jag i hela kroppen....man får verkligen tacka högre makter att allt gick bra till slut.

En av deras jakthundar Dålly hade kommit ut på E4 men som tur va så stannade en pappa och hans son och lyckades få tag på henne. De ringde hem till Lina som stod och lagade mat och sa att de hittat Dålly. Lina slänger sig i bilen och när hon är på väg på E4 så kommer hon på maten !!! Stängde jag av spisen??

Under tiden har Polisen kommit och tar med sig hunden till polisstationen och Lina vänder hem igen för att kolla spisen och husse åker för att hämta hunden. Spisen va på och det hade inte varit lång tid kvar tills det kokat torrt och kunnat tagit eld.


När de pratade med killen som hittat hunden så berättade han hur en kille med kraftig guldkedja och guldtand och i pråliga kläder stannat och sagt att det va hans hund. Han va ganska påstridig så killens pappa fick fråga om det verkligen va hans hund. Jodå det va det sa han....men sen började han bli lite nervös eftersom dom inte släppte hunden och polisen kom så han tog bilen och åkte....så skummt!!! Killen tyckte inte att han verkade vara den typen som har en jakthund och namnen på halsbandet är ju väldigt svenska så han tyckte inte det stämde att en utlänsk kille sa att han ägde en jakthund.


Vilken tur att han hade den magkänslan....och stod på sig. Annars vet man inte vad som kunnat hända.


För några år sedan försvann en av min kompis pappas jakthundar helt spårlöst och har aldrig hittats. Hon hade pejl på sig och helt plötsligt så försvann kontakten och hon va borta. Så obehagligt... Antagligen någon som plockat upp henne med en bil och stängt av /slängt utrustningen.


Sen har jag försökt mig på att baka bröd...vilket inte blev helt lyckat...!!!

Degen blev lite väl kletig men skit samma tänkte jag och fick till två limpor....dom såg såååå fina ut i ugnen och jag va riktigt nöjd.

Sen tar vi ut dom och dom ser fortfarande fina ut i typ 1 min....sen sjunker dom ihop och blir hur platta och tråkiga som helst.

Men hur som helst så blev dom jättegoda så jag ska försöka mig på en laddning till idag tänkte jag och se om jag lyckas bättre.


Kommer rapport om det... Är det någon som har några bra tips på hur man ska få ett högt och luftigt bröd??



Av Anna - 11 oktober 2009 16:52

....med mitt bloggande och ska försöka samanfatta lite vad som hänt sen sist....


I torsdags så träffades Linda och jag på Villervalla för att inhandla present till Emmy från oss i matgänget...  

Blev en tuff randig sparkdräkt och ett par matchande strumpor i VIllervallas egna märke....

Även Karin och Ida kom dit och vi passade på att ta en fika på Pelikanen när vi shoppat färdigt.

Då Alice inte riktigt va på humör hoppade Linda över fikat och begav sig hemåt igen.


Första fikat på stan som mammaledig....inte dålig va??? Har ju mest blivit att man träffats hemma hos varandra istället för att fika ute på stan.


På kvällen va det träff med matgänget hos Anne...första gången jag va där sen dom flyttade till huset. Dom hade jättefint....

Tyvärr så hade jag varit lite slarvig med att ta på mig när jag sprungit ut och in med Doris...och började få ont i brösten. Mjölkstockning är ju inget man vill ha direkt.... Så innan efterrätten skulle serveras så vågade jag inte vänta längre utan åkte hem för att pumpa och mata Wille. Som tur va så hjälpte det.....blev riktigt uppskrämd av både Veronica och Linda som haft problem med detta när dom ammade.


I fredags så kom Maria & Sol, Stina & Vidar hit vid halv elva....blev en härlig promenad runt Jonnys och sen äppelkaka med vaniljsås. Såå mysigt att träffas och tjöta lite....gör vi nog om snart igen.

Kvällen blev lugn med god mat och slöande framför tv´n...


Igår va det åter dags för babysim och första gången för mig att vara med och bada...och jisses så gott det va. Inte helt fel med 34gr vatten.

På vägen hem åkte vi förbi Citygross för att handla lite färska frallor...så gott efter badet..!!


Även Wille fick lite mat innan han slocknade i vagnen igen...som dom sover efter dom badat...


Själv så bar det iväg till Lina för att rida på SAGA.....något som jag trodde att jag aldrig skulle få uppleva igen. Men över all förväntan så har hon repat sig och allt verkar läka kanon.


Och jag lovar att det va en riktigt pigg liten dam jag fick rida....måste erkänna att jag har lite ont i jumskarna idag då vi red en härlig barbackatur och alla tre hästarna va super pigga.

Lina red Tinna och hade med sig Sol som handhäst och jag på Saga.


Det va verkligen helt underbart att få åter sitta på Sagas rygg och njuta av hennes MYCKET energiska tempo...alltså man kan inte ana att hon är så gammal som hon är och jag håller med Lina när hon säger att Saga är 21 år UNG inte gammal.

Hon har fortfarande sjukbeslag så de va bara skritt som gällde och det va inte det lättaste att hålla. Ska bli spännande när dessa tas bort och man får se hur hoven ser ut....

En sak är i alla fall säkert....hon har inte ont i den nu och det är ju possitivt.

Hade även med mig nästan hela bilen full men kläder, lakan, handdukar och lite annat smått och gott som Lina ska ta med till Gnosjö Hjälper. Det är ju dom som stödjer barnhemmet som deras fadderbarn Anna & Lorita bor på. Känns så kul att kunna hjälpa till med lite....man har så mycket som bara ligger och skräpar i skåpen och aldrig blir använt. Bättre och ge bort det till bättre behövande.


När jag kom hem igen så låg Wille fortfarande och sov så gott i vagnen på verandan....så Andreas hade bara behövt ta hand om lilla Doris. Vilket tar sin tid.


Passade ju på att fråga Lina om tips på hur man ska få en bra valp.....hennes lilla Cärla är ju inte så gammal så hon har ju valpstadiet i färskt minne.

Så tack Lina för dina tips...


Kvällen va vigd åt fotboll som tyvärr inte gick som vi hoppats....i och för sig så blev Andreas glad för dom hade tippat på jobbet och då satte han 1-0 till Danmark. Så några kroner blev det nog...


Vår lilla goding  Doris fick jag verkligen sätta på plats igår...gjorde som Cesar och det funkade kanon...!!

Hon eldade upp sig och bet och blev på tok för uppspelt och lyssnade inte alls på mig....tog ett stadigt tag och la ner henne på rygg och hon tjöt, fräste och blev allmänt förbannat. Vek inte en tumm höll bara ett stadigt tag och släppte inte förrän hon gav sig och låg lugn och fin och inte stretade emot.

Och jisses vilken skillnad det har blivit på henne nu....nu vet hon verkligen vem som bestämmer.

En helt annan hund idag....

Han är inte så dum Cesar ibland...


Nehej....nu skriker Wille och vi ska äta lite mat från MAX så vad som hänt idag får vi ta en annan gång....





Av Anna - 7 oktober 2009 16:28

Vi ha börjat att ge Wille lite smakportioner gröt....och det va konstigt tyckte han.

Vad ska jag göra med den här sörjan jag fått i munnen. Som jag har skrattat åt honom, samtidigt som han gapar

och vill ha så tycker han det är äckligt och grinar lite illa. Sen görar han runt gröten i munnen så jag vet inte om han får i sig så mycket. Men det går bättre och bättre för varje dag så snart så har han nog fått kläm på det...


Här kommer i alla fall lite bilder jag tog tidigare idag...

      


Att man kan va så allvarlig... :)

Av Anna - 7 oktober 2009 16:00

Igår va jag och Wille inne och hälsade på en av tjejjerna från vår mammagrupp.

Helt spontant då Anna ringde på förmiddagen och undrade va vi gjorde och om vi va sugna att komma in en sväng

på en promenad och lite fika.


Så efter Andreas varit hemma på lunch så packade vi bilen och gav oss iväg.


Det va ju så härligt väder så vi passade på att ge oss iväg med vagnarna direkt....blev en runda runt finnvedsvallen.

Väl hemma hos Anna igen så blev det kaffe och jättegoda kanelbullar och en smarrig kaka.

Barnen fick ligga i babygymet och prata lite dom också....:)


Här kommer lite bilder....

    


Det skiljer en dag mellan dessa två....


Tack Anna för en härlig eftermiddag.....det får vi göra om snart igen!!!



Av Anna - 6 oktober 2009 09:55

Igår kom min kusin Karin hennes son Kasper och hennes mamma Lena hit på besök.

De hade med sig lite frallor och en kaka från Rosetten i Taberg så vi passade på att fika när dom kom.

Det är en riktig liten goding hon har Karin. Tror inte han va still i 5 sekunder....Jag lovar att hans vita body va inte vit speciellt länge. För han körde en typ av krålteknik här på golven. Snabbt gick det i alla fall. Tur dom också har hund och vet att det inte går att ha clean rent på golven. Doris skötte sig riktigt bra...hon är ju lite vass i tänderna så man får ju passa henne så hon inte biter dom små liven.


Wille låg och sov i vagnen när dom kom så det va lugnt och skönt en stund.


Vid tolvtiden va det dags för Kasper att ha mat och mycket lägligt vaknade även Wille och va också hungrig.


Efter barnen fått mat passade vi på att gå ut och gå en runda, vi gick bort till Näsudden. Va riktigt skönt väder.


Väl hemma igen så bjöd jag på hemlagat potatismos och korv till lunch....


Här kommer lite bilder från dagen....

      


På kvällen kom Anders & Reneé med familj förbi och hälsade på....Wille fick ett par jättefina jeans och ett kanonsöt body. Tusen tack!!!!

De stannade inte så länge, men det va jättekul att träffa dom. Får inte gå så lång tid till nästa gång.


Wille va nog övertrött för han va otröstlig nästan hela kvällen.....lyckades till slut få han att somna totalt utmattad.


Doris har skött sig jättebra inatt och inte kissat inne över huvud taget...

Det är en tuff liten dam vi har....vi är ju bortskämda med Stina som man knappt behöver höja rösten till. Den här lilla busan är det fullt ös på.


En sak som är säker är att vi MÅSTE sätta upp en inhängnad så man slipper vara rädd att hon ska springa ut på vägen. Finns lite för mycket glipor i häcken för att den ska stoppa henne tillräckligt. Så jag ska lyssna på min kära kloka vän Lina som sa att vi skulle göra dettta. Hon hade så rätt så....Glad








Av Anna - 4 oktober 2009 14:32

Ännu en dag som va fulltecknad från början....


Vi började med babysim kl.09:00-09:30

    

sen va det dags att åka förbi Kvantum för att hämta smörgåstårta. En runda förbi systemet och sen hem för att försöka städa av ordentligt.

Jag skulle även baka två kladdkakor som vi skulle ha till kaffet.... Tyvärr blev den ena lite torr men den gick att äta ändå.


Wille sov nästan hela eftermiddagen, det är jobbigt att gå på babysim. Vi fick väcka honom vid tre så han skulle hinna äta innan det va dags att ge sig iväg till Mariakyrkan.


Det gick jättebra i kyrkan... Linda & Micke skulle vara faddrar så det va dom som fick stå och hålla den lille klumpen....hi hi.

Även Alma och Noah va med framme vid altaret och dom va såååå söta. Dom stod framme hos oss och höll varandra i händerna.

  


Sen bar det iväg hem för lite mat och kaffe....man kan ju lugnt säga att vädrets makter va inte med oss. För fy sjutton vilket skitväder det va. Det fullkomligt vräkte ner....


Här hemma va det full rulle från första stund.....många barn i nästan samma ålder som rusade runt och hade dödskul.

Det är ju med hjärtat i halsgropen man tittar på hur dom rusar mellan kök och uterum. Men inga tårar eller brutna armar eller benSkrattande.


Wille fick jättemycket fina grejjer...så tack alla än en gång!!!

Ska se om vi inte kan ta lite kort.....kommer senare i så fall.


När alla åkt hem så va det soffan och tv´n som gällde en stund innan vi stupade i säng. Tror vi va lika trötta allihopa.



Av Anna - 4 oktober 2009 13:46

Oj oj nu ligger jag efter här på bloggen....men helgen har varit fullspäckad!!


I fredags va det dags för första träffen med Linda, Jessica och Sofia med barn hos Linda. Tyvärr va Sofia lite krasslig så hon och Emmy kunde inte komma. Men Jessica och Judit och jag och Wille kom till Linda strax efter tio.


Det blev en härlig promenad runt det nya området vid borgen....alltid lika kul för en lantlolla som jag att få gå i stan. Kul att se hur området börjar växa fram.....ligger faktiskt riktigt bra, skogen som närmsta granne och en uppsjö med slingor man kan gå eller springa. Regäl pulkabacke finns det också inom gångavstånd.


Alla barnen sov som små grisar väl inbäddade i sina vagnar....det va ju ganska kyligt. Tror termometern stod på 4gr när jag åkte hemifrån men det va väl lite varmare när vi kom in till stan. Så det va mössa och vantar på i början på promenaden.


Väl hemma hos Linda igen va det dags för lite fika....va riktigt lugnt och skönt eftersom dom små fortfarande sov ute på deras altan.

Linda är en riktig hejjare på att baka så det bjöds på en jättegod äppelkaka och lite havrekakor. 


Efter en liten stund så vaknade våra små älsklingar till liv och det va dags för mat för alla tre.


Sen fick Wille uppleva paradiset i leksaker....tänk vilken lycka att få ligga på en filt helt omringad av leksaker...


Här kommer ett litet collage från promenaden och fikat hos Linda...

  


Kunde tyvärr inte stanna så länge, dels ville jag inte lämna Doris för länge själv hemma och sen hade vi lite att pyssla med + att vi va bjuda till Andreas syster Linda som fyllde år....


Men Jessica och Judit tittade förbi en snabbis på vägen hem för att få hälsa på lilla Doris....

Passade på att skicka med lite kläder som Wille vuxit ur.


Så klockan sex bar det iväg in till stan igen och kalas med allt va det innebär...det är alltid lika trevligt att träffas och det bjöds på kanongod mat.

Tyvärr så glömde jag ju att ta lite kort....



Ovido - Quiz & Flashcards