Vad händer hos oss...!!!

Alla inlägg under september 2009

Av Anna - 22 september 2009 08:14

Även natten mellan söndag och måndag så vaknade lilleman lite väl tidigt, tror det va vid halv fem fem tiden.


Eftersom han varit så duktig på att sova hela nätterna så har man ju kommit in i en viss rutin när det gäller amning odyl.

Det spolieras ju totalt när han inte vaknar som han brukar....men det är väl så livet är som småbarnsförälder..:) Den ena dagen är aldrig den andra lik..


Under dagen igår så va det mest de vanliga hushålls sysslorna....dammsuga, tvätta, bakat en äppelpaj till kvällen, gått med hundarna osv...


På kvällen tittade Arne och Kickan ( Andreas morbror med fru ) och Andreas mamma förbi...de ville träffa Wille.

Alltid lika kul att träffa dom....sen vi sågs sist så har dom blivit med hund! En ljuvlig cockerhane som jag tror hette Tjatte.

Stina som alltid är så snäll visade minsan vad skåpet skulle stå....vet inte om det va för att Wilma va här eller va det va men hon satte den stackarn ordentligt så han tyckte hon va jättehemsk.

Nu är han ju en unghund och Stina brukar va ganska tuff mot valpar och just unghundar.... Hon är ju en rutinerad valpmamma så det kanske är därför.

Det brukar vara en kraftig markering om att här bestämer jag kom inte för nära....sen släpper hon till mer och mer...

Är väl så tikarna är mot sina valpar....dom ska lära sig att ha respekt.

Blir spännande att se hur det blir när vår lilla valp kommer...


Wille har ätit så dåligt de senaste dagarna och igår va det samma visa....äter lite och sen skriker som en stucken gris, så håller han på fram och tillbaka. Det gör ju ont efter ett tag så det håller inte i längden.


Fast igår kväll åt han riktigt bra vid halvnio tiden och somnade i soffan. Han vaknade väl igen vid tio eller nåt och va allmänt kinkig. Gjorde kvällsbestyren och satte mig för att ge han lite mat. Tror ni han ville äta nåt....nix sög väl knappt 2 min på varje bröst sen bara ilvrålade han. Man kan ju inte mer än erbjuda och vill han inte så vill han inte.

Så han rök i säng och konstigt nog så somnade han ganska snabbt ( va nog mätt ändå). Och döm om min förvåning när jag vaknade i morse av Andreas väckarklocka och Wille sovit som en stock hela natten. Ibland blir jag inte klok på honom....i helgen har han vaknat och velat ha mat och nu vaknade han inte förrän vid sju. Alltså har han sovit hela natten på maten han fick vid nio. Märkligt !! 


ANNONS
Av Anna - 21 september 2009 19:57

Vet ju att det är roligt när folk lägger in lite bilder på bloggen....så här kommer lite nytagna kort på lilleman....


Han är mellan 3-3,5 månad gammal.


        

ANNONS
Av Anna - 21 september 2009 10:02

Har varit en lååånng och härlig helg...varför då...?? Jo Andreas va ledig i fredags och det är inte klokt så lång helgen känns då.

Så i fredags va det rensning på hög nivå....det blev två rundor upp till stomsjö med skräp.

Så skönt att bli av med lite....finns mer men det får vi ta en annan gång.Blev en runda in till Kvantum för att köpa lite gott till kvällen.....träffade på Karin så det tog en stund innan jag va tillbaka hemma igen.

Då hade Andreas varit ute och gått en runda med Stina och Wille.

Vi åt Paprika & chili kyckling med ris och smarrig sallad....så gott!!


I lördags blev det en runda in till Blomsterlandet, handlade lite ljung och annat smått och gott till höstkrukan. Blev riktigt bra tycker jag....

  


Natten mellan lördag och söndag så vaknade Wille redan vid kl.02 och va hungrig. Han har ätit lite dåligt dom sista dagarna och det fick vi sota för nu. Men man kan ju inte tvinga dom att äta....vill han inte så vill han inte.

Vi hade ju fullt upp nästan hela förra veckan och jag tror att det kan vara boven. Fick ett tips av en barnmorska på BB som sa att det är väldigt vanligt att när bebisen är runt 3-4 månader så tycker man inte maten räcker till. Det beror på att man börjar bli trygg i sin mammaroll och flänger runt på div aktiviteter har sååå mycket som måste fixas. Detta gör att mjölkproduktionen minskar något. Då ska man tagga ner lite och ta det lite lugnt ett par dagar och sen blir det som vanligt igen.

Nu vet ju inte jag om detta stämmer men det kan ju vara värt ett försök..... Kan ju också vara så att han är i en tillväxtsfas och helt enkelt inte blir mätt.

På mammaträffen på fredag ska dom ta upp det här med smakportioner och hur det funkar ska bli intressant.


Igår så kom mamma & pappa ner för att lämna Wilma, vi ska vara hundvakt åt henne för mamma & pappa har åkt till Stockholm idag för att gå på Tom Jones. Konserten är imorgon kväll. Pappa fick ju det i present av oss när han fyllde 70 år i början på juni.


Vid strax innan fyra bar det av in till Andreas mamma för att fira att hon fyllt år i veckan....Där blev vi bjudna på 3 rätters middag. Två av rätterna från senaste Tinas Cockalong... Tomat och mozarella sallad och ungsbakad pumpa med mögelost och nötter. Tomat salladen va kanongod men pumpan va ingen hit...det smakade såå sött. Sen tycker inte jag om mögelost heller så det va kanske inte så konstigt.


Väl hemma igen så va det soffan som hägrade....skönt att slippa fixa någon mat till kvällen.Av Anna - 18 september 2009 11:26

Igår va det full rulle hela dagen....för på kvällen skulle några av mina jobbarkompisar komma och hälsa på.


Så Wille och jag passade på att åka till Citygross och handla bröd och gott påläg som vi skulle bjuda tjejjerna på tidigt på förmiddagen. Väl hemma igen så va det städning som stod på schemat.

Gav Wille lite käk vid halv ett sen sov han som en stock i vagnen på verandan til kockan va nästan halv fem. Så då kunde jag städa och fixa helt ostörd....lyx!! Annars kan det ju va lite bökigt när man har tre våningar som ska städas...


Så när han väl vaknade va det bara att ge lite mat sen va han på ett strålande humör hela kvällen.....


Både Jessica och Judit och Karin och Ida va med och Wille kändes som värsta jättebebisen....dom va såååå små och sööööta. Båda har ganska mycket hår och dom ser ju så mycket sötare ut då.

Wille fick jättefina kläder från Villervalla.....lite komiskt att jag tittat på just detta när jag och Malin va på stan i tisdags.... Tror att mina kära jobbarkompisar känner mig ganska väl och vet vad jag tycker om.


Det va verkligen sååå trevligt att träffa dom....även att man inte längtar tillbaka till jobbet det minsta så saknar man ju sina härliga jobbarkompisar.

Vi är faktiskt ett riktigt gott gäng där på Schenker...


Kommer lite bilder från kvällen och jag hoppas verkligen inte det dröjjer så länge tills vi ses igen.

Det är ju många som fått barn nu så det blir väl fler liknande träffar hos både Karin och Jessica hoppas vi.


Wille 3 månader     


Av Anna - 16 september 2009 21:26

Idag åkte vi in till stan för att hälsa på Sofia och Emmy en runda. Vi brukar träffas lite då och då för att gå en runda och sen fika eller nåt och idag fick vi även sällskap av Linda och Alice.


Det blev en runda runt Osudden och det va riktigt varmt och skönt....

Eftersom Linda och Alice va förkylda ville dom inte följa med in till Sofia för lite fika....synd men jag hade tänkt precis lika dant. Man vill inte smitta ner dom små liven om det går att undvika.


Så det blev en mysig fika med hyffsat glada små barn som låg på varsin filt på golvet och tjoade...!!


Väl hemma igen började jag fundera lite på vart mina ridgrejjor tagit vägen....det är ju nästan på dagen 1,5 år sedan jag red senast. Men jag hittade det mesta till slut och kunde strax efter halv sex ge mig iväg.


Åh som jag längtat efter detta.....största lyckan hade ju varit om jag kunnat rida Saga men det vajätte mysigt att rida hennes dotter Tinna.

Lina hade hästarna klara när jag kom dit så det va i stort sett bara att ta på sig hjälmen och hoppa upp.

Det blev en underbar barbacka tur i skogen på pigga och glada hästar. Lina tyckte att vi skulle börja lite lugnt så det blev endast skritt idag. Och det tror jag bara va bra. Kommer nog känna det i benen ändå imorgon.

Har så svårt att fatta att det faktiskt är nästan på dagen 1,5 år sedan jag satt på hästryggen senast. Då på en lurvig Saga barbacka på Skrea strand, det blåste ordentligt den dagen och hästarna bara älskade det....det märks att dom trivs när det är busväder.


Måste säga att det gav verkligen mersmak så jag lovar att det inte dröjer länge innan jag är i Boda och hälsar på i igen...Så kul att sitta där på hästryggen och gå igenom allt som hänt med Lina....jag tror inte vi va tysta mer än när vi va tvugna att andas....så mycket att prata om!!!


Nu måste jag försöka få i mig lite mat och sen är det soffan som hägrar....imorgon blir det full rulle igen då jag måste städa av här hemma och åka och handla lite för imorgon kväll får vi besök att några tjejer från jobbet....ska bli jättekúl att träffa dom. Har vi tur så är det kanske två små söta tjejjer med också....


God natt alla ni som läser min blogg, kommentera gärna det är så kul att läsa!!


Av Anna - 16 september 2009 09:03

Igår va det verkligen helt fullspäckat på schemat.....men så kul...!!


Vi började dagen med att åka in till Mariakyrkan på deras babyträff mellan 10-12 där va barn mellan 0-1½ år välkommna.

Där träffade jag min granne Stina och hennes lille Vidar och sen hade jag fått med Malin och Felicia också.


Det va ju första gången jag gick på något sånt här så jag hängde inte riktigt med på alla sånger men Imse vimse spindel kunde vi ju och nån sång till. Men mysigt va det i alla fall...efter lite sång och lek så va det dags för enkel fika och mycket barnsnack. Kommer helt klart gå dit fler gånger....


Malin och jag åkte sen upp till Hornaryds Pizzeria för att köpa med oss en smarrig sallad....nu sov bägge barnen så gott så passade på att käka där. Dom har sååå fräscha och goa sallader, kan jag starkt rekomendera.

Precis när vi ätit klart vaknade båda barnen och vi åkte hem till Malin för att ge dom lite mat innan vi gav oss iväg med vagnarna ner mot stan.


Malin va på jakt efter badbyxor till Felicia då vi ska börja på babysim om några veckor. Hon hittade ett par jättesöta på Kapahl och jag köpte ett bodylinne och ett par svarta fodrade byxor till Wille. Han har några tuffa t-shirts som jag tänkte ha bodyn under så slipper hela magen bli bar när man bär på honom. För tröjorna sitter ju typ under armarna på dom. Blir väl smidigare när dom sitter själva.


Vi kikade lite i andra affärer också innan det bar iväg hem till Malin och Felicia igen.....det va ju sååå varmt. Jag mitt smarthuvud hade glömt mina varma goa ilägg till bh´n för att slippa riskera mjölkstockning så jag fick gå med jacka på nästan hela tiden. Så jag va lite lagom svettig när vi va tillbaka. Som tur va så hade Malin cheescake i frysen som vi smaskade i oss och massa vatten.


Strax före halv sju va det dags att ge sig iväg på byafika som ikväll va hos Stina!!

Andreas, Wille och Stina följde oss en bit och jag tog med cyklen så det skulle gå smidigt att ta sig hem.


Det är alltid lika trevligt att träffas och snacka lite....igår va vi inte riktigt lika många som vi brukar vara. Så nu kunde man verkligen prata med alla, det finns inte en chans när vi är alla. Då kan vi va runt 14 st och då blir det att man pratar mest med dom man sitter närmast.

Extra kul va att Maria va med som nyss fått en liten tjej som heter Sol....senaste tillskottet. Väntar på nästa som är på gång inom någon vecka...så spännande.

Lite kul va att av oss sju som va där så va vi 5 st som fått barn under 2009. Snacka om babyboom här i byn.


Allt hade gått bra här hemma med Wille....han är alltid lite gnällig en stund på kvällen innan han kommer till ro men det brukar gå bra. Det är så skönt att han tar flaska så bra, då kan man ju vara borta över ett mål eller två.


Av Anna - 15 september 2009 08:13

Igår va en riktigt härlig dag....


Dagen startades med en mysig promenad bort till Näsudden med Wille och Stina....

På vägen hem träffade vi Karin och hennes pojk som också passade på att ge sig ut i det härliga vädret. 

Blev en liten paus och en trevlig pratstund.

Väl hemma igen så sov Wille så gott så jag passade på att fortsätta fixa i trädgården...hann inte göra så mycket innan Wille vaknade och det va dags för mat.


Resten av dagen passade vi på att vara ute så mycket som möjligt....snart är det vinter och kallt och då är det härligt med sådana här dagar att tänka tillbaka till.


Fortsatte jobbet med Stinas päls....det här att äga en cocker har många många fördelar men även en del nackdelar och en av nackdelarna är nog pälsen. Nu håller jag inte hennes päls i nångot utställnings skick....hon får ha nåt som jag kallar  "sportklippning". Man kan säga att jag försöker klippa henne så det blir så lättskött som möjligt dvs renrakad under magen med bara päls kvar på sidorna typ som en "kjol".

Detta gör att det inte blir så mycket tovor och pälsen är mycket lättare att hålla ordning på.

Klippte tassar och klor samt rakade öron och hals förra veckan och nu va det dags för den ulliga pälsen att ryckas bort. Då Stina inte tycker det är så där jättekul med trimmning brukar jag dela in det så här. Man tar lite i taget.

Men nu börjar hon snart bli klar....Skrattande Men då är det snart dags att börja om igen.


Fast nu när vintern kommer så brukar jag låta ullen sitta kvar eftersom den hjälper ju henne att hålla värmen. Särskillt eftersom hon normalt brukar vara i hundkojjan på dagarna. Nu slipper hon ju det när jag går hemma.


När Stina va klar sov Wille fortfarande så jag passade på att dricka lite kaffe och äta bulle i solen med en smaskig skvallertidning.....det är inte helt fel.


Stackars Andreas åkte tidigt iväg på jobb imorse redan kl.06 åkte han iväg.....han skulle ner till Karlskrona på jobb och hade väl en förhoppning om att kunna vara hemma i normal tid. Men stackarn kom inte hem förrän klockan närmade sig sju.

Då tog han barn och hund och tog en promenad behövde nog få lite frisk luft. Undertiden damsugade jag av lite här nere och fixade kvällsmat. Blev grillkorv med bröd med mos till...."grilladspecial"


Sen kikade vi lite på tv innan det va dags för bingen....


Äntligen äntligen har Lina och jag bokat in en dag då jag ska komma upp och rida....tyvärr är inte Saga frisk än så henne får jag bara kela med. Men det blir en barbacka runda på Tinna....tror ni jag kommer ha träningsvärk eller.... Även om vi bara ska ta en lugn skritt runda så är det såååå längesedan jag red. Så jag får nog se fram emot att inte kunna gå ordentligt på torsdag.


Har även samlat på mig massa grejjor som jag tänkte jag skulle skänka till Gnosjöhjälper, det är dom som hjälper barnhemmet som Linas faddertjejjer Anna och Lorita bor på. Kul att veta vart grejjorna och pengarna går... 

Av Anna - 13 september 2009 19:55

Den här helgen har vi mest varit hemma och pysslat. Är så skönt att bara lufsa runt i goa kläder och ta tag i det som faller en in...

Blev en hel del tvätt och sen passade vi på att grejja ute i det fina vädret.


Wille blir bara mysigare och mysigare....det är inte klokt som han växer. Blir spännande nästa gång vi ska till BVC.


Han bara pratar och pratar mest hela tiden.....inte för man förstår nåt men munnen går i ett.

Tänk om man visste hälften av vad som rör sig i huvudet på dom...:) eller det kanske man inte vill.


I eftermiddag va vi inne en runda hos Willes farmor....där blev det fika och så hjälpte vi henne lite med sin nya telefon.

På vägen hem tog vi svängen förbi Kvantum....blöjorna började ta slut. Blev några tidningar och lite snacks...så nu är det soffan som gäller.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se